HTML

2010.03.03. 09:34 _phaidros_

"S '14-ben is így volt."

Habár a pár nappal ezelőtti égi jelenségről még most se lehet tudni pontosan, hogy mi is volt, azért eléggé nagy az esélye, hogy természeti jelenséggel állunk szemben és nem egy újabb elfuserált orosz Bulava rakétateszttel, vagy HAARP (bővebben a HAARP-ról) teszttel. Mindenesetre összeszedtem pár a hasonló égi jelenségekre vonatkozó, és egykor a nép körében általánosan elterjedt népi adomákat.

"A magyar népi hitvilágban a hulló csillag halált, az üstökös háborút jelez."

Magyar Néprajzi  Lexikon


"A legendákban, néphiedelmekben, balladákban, vallásokban világszerte új csillag  megjelenése, a hullócsillag és üstökös a káosz, rendszerváltozás, világvége, lázongó megmozdulások, pusztító-tisztító újjászületés, megújulás szimbóluma, illetve új rendszer, új vezető érkezését, a régi (társadalom, normák, szokások, struktúrák) pusztulását jelentette, jelezte előre."

Békési László: Cári időkből visszatérő patrióta, nacionalista elemek és szimbólumok a Nagy Honvédő Háború idején


"Üstököscsillag.Jelzi, hogy háború lesz

Háborút, bajt jelzett az Üstököscsillag.

Az Üstökös háborút jelent, mondták. S ‘14-be úgy is volt.

Van kicsi és nagy is belõle."

Zsigmond Gyõzõ: Az erdélyi magyarság csillagnévhasználatáról

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://phaidros.blog.hu/api/trackback/id/tr31805079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása