HTML

2010.02.27. 10:17 _phaidros_

Balatonring

A legtöbb magyar motoros már alig várja, hogy Magyarországon is megrendezésre kerüljön az első MotoGP verseny. Ennek ellenére folyamatosan  hozza az ország a formáját. Mert  ez egy olyan ország, ahol semmi sem mehet zökkenőmentesen. A sávolyi pálya is ilyen, miért is lenne kivétel? Először jöttek a csúszások, majd nagynehezen elkezdődtek a földmunkák. Ezért az évad elejéről a végére, szeptember 19.-re tették át az idei futaom, amit én kicsit optimistának tartok, mert egyre kétségesebb, hogy a munkagépek helyett egyáltalán fognak e feldübörögni versenygépek is Sávolyban. (Még Capirossi is ellene fogadott) Amire   Mostanság pedig a kormány által kiutalt  35 milliárdot veszik gorcső alá, jogosságát és értelmét firtatva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A jogosságát, mármint, hogy  mennyire volt szabályos, azt nem tudom, és őszintén megvallva, ennyi lenyúlás, gyanús ügylet után, ami ebben az országban az utóbbi 20 évben volt, eggyel több vagy kevesebb már mindegy.

Hogy értelme volt-e, az már kicsit egyszerűbb számomra, hisz mint motoros azonnal rábökném, hogy persze, hogy értelmes befektetés volt. De ezen túl is azt kell mondanom, hogy hosszú távon aligha volt rossz befektetés, még ha maga a pálya nem is fogja a nyereséget egymagában behozni. Azonban itt több dolgot kell figyelembe venni. Itt van például a szálláshelyekből befolyt jövedelem, akár  a szobákat kiadóknál, akár a  befizetett adók formájában. Másrészt pedig ott van az országinázs is. Ha csak körülbelül 10 évig fog itt szerepelni a versenysorozat, akkor is jelentő hirverést jelent az országnak, a balatoni régiónak. Ezt pedig számszerűleg elég nehéz eldönteni, hogy mennyire éri meg. 

Tehát  végül a költségeket, az esetleges susmusokat is figyelembe véve azt mondom, hogy kell az a pálya, pláne ha már elkezdték építeni, ország-világ előtt szétkürtölték, hogy lesz verseny. Elég nagy blama lenne, ha mégse készülne el időben. Mindenesetre jelenleg maximum crosspályának lenne jó a jelenlegi állapotában.

kép forrása: motogpworld.net

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://phaidros.blog.hu/api/trackback/id/tr331794228

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sávoly és a kiszervezett államigazgatás 2010.03.03. 08:44:21

A kormány szerint a minisztérium is csak egy tanácsadócég, amit versenyeztetni lehet valódi tanácsadócégekkel, a végén pedig a kedvezőbb tanulmányt kell kihozni győztesnek. (Kép: motogpworld.net) A hír már bejárta a magyar sajtót: az MFB a kormány dön...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása